Intro Indeling Interesse?    
       
 
 

De ene cliënt houdt ervan om creatief bezig te zijn en de ander werkt juist graag in de moestuin of bij de koeien. Het kan bij ons allemaal. Wist u dat door dagbesteding ouderen langer thuis kunnen blijven wonen doordat zij op de boerderij meer bewegen, buiten zijn, een zinvolle dagbesteding hebben die afgestemd is op hun interesses en nieuwe sociale contacten opbouwen? Dit werkt positief door in lichaam en geest!

Creatieve activiteiten op het erf

Op Den Dikken Boom kunt u uw creativiteit de vrije loop laten. Het maakt niet uit of u een beginneling bent of al ervaring hebt, zolang de interesse er maar is. Brenda Vonk Noordegraaf is ontwerper en heeft een divers pakket aan activiteiten ontwikkeld. De creatieve activiteiten hebben vrijwel allen een natuurthema waarbij soms ook gebruik wordt gemaakt van de producten van de boerderij.

Misschien is het wel iets voor u om kado of interieurproducten te maken? Denk bijvoorbeeld aan het maken van vilt met de wol van de eigen schapen voor bijvoorbeeld een kussensloop. Of het maken van een kaarsenstandaard van snoeihout. Of wat te denken van het tekenen, schilderen of fotograferen van de koeien en de natuur? Er is voor elk wat wils; van leuke producten die simpel te maken zijn tot het wat ingewikkeldere werk.


    

 

 

 

Natuuractiviteiten op het erf

Op de boerderij is altijd wel iets te doen! Het land dat bij de boerderij hoort, is ongeveer tien ha groot. Ontdek de omgeving van Den Dikken Boom en haar land:

  • Revalideren, wanden of fietsen. Bent u aan het revalideren of houdt u van een wandeling of fietstochtje? Via een verhard pad geschikt voor rolstoelen en rollators kunt u de polder in om te wandelen of fietsen op eigen terrein.

  • Picknicken of genieten van de natuur. Aan het einde van het pad - op ongeveer 500 meter afstand van de boerderij - ligt een geriefbosje. Vroeger werd hier het hout voor de boerderij gehaald, nu is het een rustplek middenin de natuur. U kunt hier picknicken of gewoon even uitblazen en genieten van de koeien, schapen en vogels in de polder.

  • Groenten en kruiden oogsten in de moestuin. Naast wandelen of fietsen op ons erf, kunt u aan de slag in de verhoogde moestuin. De tuin is speciaal toegankelijk gemaakt voor rolstoelen en rollators en ligt naast de accommodatie. Hier kunt u groenten en kruiden oogsten voor de maaltijd.

  • Koken met verse producten. Als u van koken houdt, kunt u meteen met de verse producten aan de slag in de hoog-laag keuken. In het najaar kunt u bijvoorbeeld jam maken met het fruit uit de boomgaard.

  • Vissen of varen. Behoefte om te vissen of varen? Aan de voorkant van de accommodatie ligt de vis- en bootsteiger. De steiger heeft een hellingbaan die geschikt is voor mensen in een rolstoel of met een rollator.

  • Meehelpen op de boerderij. Interesse om boer Gerrit te helpen met het voeren van de koeien of klusjes in de stal of op het terrein? Ook dat kan!

Wilt u meer weten over de activiteiten van de dagbesteding bij Den Dikken Boom, neem dan gerust contact met ons op.

 
       

Boerderij Den Dikken Boom | IJsseldijk Noord 123 | 2935 BK Ouderkerk aan den IJssel | © 2013 Den Dikken Boom | Ontwerp: VanBrenda