Intro Indeling Tarieven Zorg & hulpmiddelen  
       
 


   
 

 

 

Op de boerderij en in de omgeving is van alles te doen en te ontdekken. Van luieren op ons terras met uitzicht op de polder, wandelen of fietsen, tot een bezoek aan bijvoorbeeld Gouda, Rotterdam, Kinderdijk of zilverstad Schoonhoven.

Ontdek Den Dikken Boom en haar land van circa tien hectare:

  • Wandelen of fietsen. Via een verhard pad kunt u de polder in om te wandelen of fietsen op eigen terrein. Dit pad is ook geschikt voor rolstoelen en rollators.

  • Picknicken of genieten van de natuur. Aan het einde van het pad - op ongeveer 500 meter afstand van de boerderij - ligt een geriefbosje. Vroeger werd hier het hout voor de boerderij gehaald, nu is het een rustplek middenin de natuur. U kunt hier picknicken of gewoon even uitblazen en genieten van de koeien, schapen en vogels in de polder.

  • Groenten en kruiden oogsten voor de maaltijd. Naast wandelen of fietsen op ons erf kunt u aan de slag in de verhoogde moestuin. De moestuin is speciaal toegankelijk gemaakt voor rolstoelen en rollators en ligt naast de accommodatie.

  • Behoefte om te vissen of varen? Aan de voorkant van de accommodatie ligt de vis- en bootsteiger. De steiger heeft een hellingbaan zodat deze ook toegankelijk is voor mensen in een rolstoel of met een rollator.

  • Sport, spel en lezen. Er is een voetbalveldje, verder zijn er diverse balspellen, bordspellen en leesboeken voor jong en oud.

  • Schaatsen. Ten slotte kunt u, als het in de winter hard genoeg vriest, voor en achter de vakantiewoning het ijs op om te schaatsen.

Activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving

In de directe omgeving van Den Dikken Boom kunt u via verschillende mooie routes wandelen, fietsen of steppen in het Hitlandbos, Loetbos of de polder. Er kan gezwommen worden in een subtropisch binnenzwembad, buitenzwembad en een zwemplas. Ook zijn er een golfbaan, midgetgolfbaan, tennisbaan en surfplas in de buurt. U kunt een theetuin of streekmuseum bezoeken, klootschieten of boerderijspellen doen. Verder zijn er diverse workshops te volgen van o.a. kaasmaken, schilderen, wilgentenen vlechten, bonbons maken tot pottenbakken. In het vakantiehuis liggen folders, boekjes en een informatiemap met tips voor uitstapjes, workshops, steden, vervoer en eten&drinken. Wanneer gewenst kunnen we u deze informatie ook voorafgaand aan uw vakantie sturen.

Kijk voor meer ideeën ook op: www.uitindewaard.nl

Het Groene Hart is een bijzonder gebied, u bent middenin de natuur maar ook dichtbij cultuur en stedelijke voorzieningen. In ongeveer een halfuur staat u op de beroemde kaasmarkt in Gouda, tussen de kubuswoningen in Rotterdam of op één van de molens in Kinderdijk. Ook een kijkje waard zijn de zilverwerkplaatsen en ateliers in Schoonhoven. Of wat te denken van de historische binnenstad van Dordrecht en aangrenzend natuurgebied de Biesbosch. Rotterdam, Kinderdijk, Dordrecht en de Biesbosch zijn op een leuke en makkelijke manier te bereiken met een waterbus over de rivier. De waterbus vaart vanaf Krimpen aan den IJssel en is toegankelijk voor fiets en rolstoel. Ten slotte bent u in ongeveer drie kwartier aan het strand in Scheveningen of Hoek van Holland.

 
       

Boerderij Den Dikken Boom | IJsseldijk Noord 123 | 2935 BK Ouderkerk aan den IJssel | © 2013 Den Dikken Boom | Ontwerp: VanBrenda