Activiteiten op het erf

De ene cliënt houdt ervan om creatief bezig te zijn en de ander werkt juist graag in de moestuin of bij de koeien. Het kan bij ons allemaal! Door bewegen, buiten zijn, activiteiten ontdekken en sociale contacten opbouwen kunnen ouderen langer thuis wonen! Op de boerderij is altijd wel iets te doen! Het land dat bij de boerderij hoort, is ongeveer 10 hectare groot. Ontdek de omgeving van Den Dikken Boom en geniet van het omliggende land:

Revalideren, wanden of fietsen

Bent u aan het revalideren of houdt u van een wandeling of fietstochtje? Via een verhard pad geschikt voor rolstoelen en rollators kunt u de polder in om te wandelen of fietsen op eigen terrein.

Picknicken of genieten van de natuur

Aan het einde van het pad – op ongeveer 500 meter afstand van de boerderij – ligt een geriefbosje. Vroeger werd hier het hout voor de boerderij gehaald, nu is het een rustplek middenin de natuur. U kunt hier picknicken of gewoon even uitblazen en genieten van de koeien, schapen en vogels in de polder.

Groenten en kruiden oogsten in de moestuin

Naast wandelen of fietsen op ons erf, kunt u aan de slag in de verhoogde moestuin. De tuin is speciaal toegankelijk gemaakt voor rolstoelen en rollators en ligt naast de accommodatie. Hier kunt u groenten en kruiden oogsten voor de maaltijd.

Koken met verse producten

Als u van koken houdt, kunt u meteen met de verse producten aan de slag in onze ruime aangepast keuken. In het najaar kunt u bijvoorbeeld jam maken met het fruit uit de boomgaard.

Creatieve activiteiten of een spelletje

Op Den Dikken Boom kunt u uw creativiteit de vrije loop laten. Kaarten borduren, breien, tekenen of houtbewerken? Het kan allemaal. Ook is er ruimte voor een spelletje rummikub, triominos of een potje sjoelen.

Een kijkje nemen op de boerderij

Tijdens de dagelijkse wandeling maken we een rondgang langs de dieren in de stal of op het erf. Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen op een agrarisch bedrijf.

 

Dagbestedingsruimte

Op ons erf is een aangepaste ruimte gerealiseerd voor dagbesteding. Deze ruimte wordt gebruikt voor alle activiteiten zoals knutselen, koken, samen eten en een spelletje spelen. Het gebouw is volledig rolstoeltoegankelijk en aangepast voor mensen met een beperking. De dagbestedingsruimte is voorzien van een ruime in hoogte verstelbare keuken. Hierdoor kunt u zelfs met rolstoel of rollator prettig koken. Verder zijn alle ruimtes drempelvrij en de deuren een meter breed. Er is een verhoogd toilet met opklapbare steunen aan de muur en een onderrijdbare wastafel. Alle aanpassingen zijn onopvallend en smaakvol verwerkt met het doel een sfeervol en huiselijk onderkomen te creëren.

Ruimte dagbesteding

Begane grond circa 59 m²
– Grote ruimte met hoog-laag keuken en werk/eetplek voor maximaal tien cliënten.
– Aangepaste badkamer met verhoogd toilet met opklapbare steunen, douche met extra steun en onderrijdbare wastafel.
– Toiletruimte met toilet, urinoir en wastafel.
– Groot terras met tuinmeubilair en uitzicht op de polder van ca 23 m².

Overige voorzieningen

– Oplaadpunten voor een scootmobiel of elektrische fiets.
– Voldoende parkeergelegenheid.
– Ruime en drempelvrije wandelpaden & terrassen.