Puur en (h)eerlijk vlees

Lakenveldervlees volgens het Slow Food principe

Lakenveldervlees

In 2010 zijn wij gestart met het houden van Lakenvelder runderen. De keuze voor Lakenvelder runderen komt voort uit liefde voor het natuur- en diervriendelijk boeren. We vinden het belangrijk dat dit stukje cultuurhistorie van Nederland in stand wordt gehouden en zijn er trots op hieraan een bijdrage te leveren.

De Lakenvelder is een traag groeiend ras; de koeien groeien op een rustig tempo wat de smaak van het vlees ten goede komt. Kalfjes groeien de eerste vier tot vijf maanden op bij de moeder wat extra rust en weerstand met zich meebrengt. Daarnaast loopt het vee een groot gedeelte van het jaar buiten wat de algehele weerstand verhoogt. De koeien zijn vrijwel nooit ziek en hebben hierdoor weinig tot geen medicijnen nodig. Dit alles maakt Lakenvelder vlees een (h)eerlijk product uit de Krimpenerwaard!

Lees alles over de geschiedenis en eigenschappen van de Lakenvelder koe, het keurmerk en de eigen verkoop van Lakenvelder rundvlees op onze Lakenvelderwebsite.

 

 

De Lakenvelderwebsite

Video Lakenvelders

Bekijk hier een video over onze Lakenvelders