DE VLEESVERKOOP

Heeft u interesse in ons vlees? Maak een keuze uit onze prijslijst hieronder. Pieta ontvangt uw bestelling graag per email. U hoort spoedig welke voorraad beschikbaar is of wanneer er weer geslacht wordt. U kunt uw vleespakket zelf komen afhalen. Het is het handig om eerst even contact met ons op te nemen, zodat u niet voor een dichte vriezer staat.

Het verwerkingsproces

Zodra een koe gereed is voor de slacht maken wij een afspraak met onze vaste slager. Na transport komt de koe eerst nog een paar dagen tot rust. Hiermee wordt stress voorkomen en blijft de smaak van het vlees gewaarborgd. Na de slacht worden de mooiste stukken vlees zorgvuldig geselecteerd, gesneden en in porties verpakt. De rest wordt verwerkt in onze burgers en worsten. We gebruiken bijna alles van de koe, van kop tot staart. Om te zorgen dat de kwaliteit van het vlees zo optimaal mogelijk is, verpakken wij het vlees en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact en kan het lang bewaard worden.

Een bewuste keuze

Ons vlees is echt puur 100% onbewerkt rundvlees zonder E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen. Het Lakenvelder vlees is opgenomen in de Ark van de Smaak van de Slow Food beweging. Slow Food vindt dat voedsel lekker, puur en eerlijk moet zijn en wil met de Ark van de Smaak traditionele, ambachtelijke streekproducten behouden. De Ark van de Smaak bevat zo’n duizend producten van over de hele wereld, waarvan zestien uit Nederland. Wij zijn aangesloten bij de Vereniging Lakenvelder Runderen wat garant staat voor de promotie en de kwaliteit van het vlees. Benieuwd naar ons vlees? Neem dan contact op met Pieta.

Ga naar prijslijst