De Omgeving

Vanuit ons buitenverblijf heeft u een weids uitzicht op de prachtige polder van de Krimpenerwaard. Weilanden met koeien en vogels, molens en kaasboerderijen, natuurgebieden en rivieren, stadjes en dorpen vol historie… Dat is de Krimpenerwaard en omgeving in een notendop. U bent middenin de natuur maar ook dichtbij cultuur en stedelijke voorzieningen. Plan een dagtrip naar bijvoorbeeld Gouda, Rotterdam, Kinderdijk of zilverstad Schoonhoven.

"Heel fijn en gezellig verblijf! We genoten van het geweldige uitzicht op het terras, het varen met het bootje en de omgeving!"

M. Robrechts, augustus 2023, vakantiewoning de Wilg, totaalcijfer 9 

De Krimpenerwaard

Ontdek de natuur en ga erop uit! In de directe omgeving van Den Dikken Boom kunt u wandelenfietsen of kanoën via verschillende mooie routes. Dit kan in het Loetbos, de polder van de Krimpenerwaard en het Hitlandbos; wat via een fiets/voetveer over de IJssel te bereiken is. Ook recreatiegebied Krimpenerhout met een speelpolder, golfbaan en surfplas is dichtbij. Bij Kaasboerderij Hoogerwaard is een indoor midgetgolfbaan, winkel met kaas en streekproducten en kunnen workshops gevolgd worden. In de winter kunt u zwemmen in een subtropisch binnenzwembadbowlen of een streekmuseum bezoeken.

Een workshop volgen

Via een aantal ondernemers in de buurt zijn diverse workshops te volgen zoals kaasmaken of bonbons en koken met honing. In het vakantiehuis ligt een informatiemap met tips voor uitstapjes, vervoer en eten & drinken. Wanneer gewenst kunnen we u deze informatie ook voorafgaand aan uw vakantie sturen.

Steden en cultuur

In ongeveer een halfuur bent u op de beroemde kaasmarkt in Gouda. Ook staat u binnen 30 minuten bij de markthal, kubuswoningen en terrasjes van de Oude Haven in Rotterdam. Eén van de molens van het Unesco werelderfgoed zien? Kinderdijk is op fietsafstand en fietsen kunnen indien nodig gehuurd worden. Ook een kijkje waard zijn de zilverwerkplaatsen en ateliers in Schoonhoven. Of wat te denken van de historische binnenstad van Dordrecht en het aangrenzend natuurgebied de Biesbosch? Rotterdam, Kinderdijk, Dordrecht en de Biesbosch zijn op een leuke en makkelijke manier te bereiken via een waterbus over de rivier. Deze is rolstoeltoegankelijk en ook de fiets mag mee.

Uitwaaien aan zee

Zin om naar het strand te gaan? Hoek van Holland is op ongeveer drie kwartier rijden van de boerderij. Behoefte aan een rustig natuurstrand of de ideale kite/surfspot? Ga dan naar Oostvoorne of het Maasvlaktestrand op ongeveer een uur rijden vanaf de boerderij.

Check hier de beschikbaarheid en tarieven van onze accommodaties