De Omgeving

Op de boerderij en in de omgeving is van alles te doen en te ontdekken. Van luieren op ons terras met uitzicht op de polder, wandelen of fietsen in de prachtige Krimpenerwaard, tot een bezoek aan bijvoorbeeld Gouda, Rotterdam, Kinderdijk of zilverstad Schoonhoven.

De Krimpenerwaard

Weilanden met koeien en weidevogels, molens en kaasboerderijen, natuurgebieden en rivieren, stadjes en dorpen vol historie… Dat is de Krimpenerwaard en omgeving in een notendop. Ontdek de natuur en ga erop uit! In de directe omgeving van Den Dikken Boom kunt u via verschillende mooie routes wandelenfietsen of kanoën. Dit kan in het Loetbos, de polder van de Krimpenerwaard en het Hitlandbos; wat via een fiets/voetveer over de IJssel te bereiken is. Ook recreatiegebied Krimpenerhout met een speelpolder, golfbaan en surfplas is dichtbij. Bij Kaasboerderij Hoogerwaard is een indoor midgetgolfbaan, winkel met kaas en streekproducten en kunnen workshops gevolgd worden. In de winter kunt u zwemmen in een subtropisch binnenzwembadbowlen of een streekmuseum bezoeken. Verder zijn er via ondernemers in de buurt diverse workshops te volgen zoals kaasmaken of bonbons en koken met honing. In het vakantiehuis ligt een informatiemap met tips voor uitstapjes, vervoer en eten & drinken. Wanneer gewenst kunnen we u deze informatie ook voorafgaand aan uw vakantie sturen.

Vakantiehuis boven

De Krimpenerwaard is een bijzonder gebied, u bent middenin de natuur maar ook dichtbij cultuur en stedelijke voorzieningen. In ongeveer een halfuur bent u op de beroemde kaasmarkt in Gouda. Ook staat u binnen 30 minuten bij de markthal, kubuswoningen en terrasjes van de Oude Haven in Rotterdam. Eén van de molens van het Unesco werelderfgoed zien? Kinderdijk is op fietsafstand en fietsen kunnen indien nodig gehuurd worden. Ook een kijkje waard zijn de zilverwerkplaatsen en ateliers in Schoonhoven. Of wat te denken van de historische binnenstad van Dordrecht en het aangrenzend natuurgebied de Biesbosch? Rotterdam, Kinderdijk, Dordrecht en de Biesbosch zijn op een leuke en makkelijke manier te bereiken via een waterbus over de rivier, waarop u uw fiets mee mag nemen. De waterbus is ook rolstoeltoegankelijk.

Vakantiehuis boven

Zin om naar het strand te gaan? Hoek van Holland is op ongeveer drie kwartier rijden van de boerderij. Behoefte aan een rustig natuurstrand of de ideale kite/surfspot? Ga dan naar Oostvoorne of het Maasvlaktestrand op ongeveer een uur rijden van de boerderij.

De Boerderij

Wandelen of fietsen

Via een verhard pad kunt u de polder in om te wandelen of fietsen op eigen terrein. Dit pad is ook geschikt voor rolstoelen en rollators.

Picknicken of genieten van de natuur

Aan het einde van het pad – op ongeveer 500 meter afstand van de boerderij – ligt een geriefbosje. Vroeger werd hier het hout voor de boerderij gehaald, nu is het een rustplek middenin de natuur. U kunt hier picknicken of gewoon even uitblazen en genieten van de koeien, schapen en vogels in de polder.

Groenten en kruiden oogsten voor de maaltijd

Naast wandelen of fietsen op ons erf kunt u aan de slag in de verhoogde moestuin. De moestuin is speciaal toegankelijk gemaakt voor rolstoelen en rollators en ligt naast de accommodatie.

Vissen of varen

Behoefte om te vissen of varen? Aan de voorkant van de accommodatie ligt de vis- en bootsteiger. De steiger heeft een hellingbaan die geschikt is voor mensen in een rolstoel of met een rollator.

Sport, spel en lezen

Er is een voetbalveldje, verder zijn er diverse balspellen, bordspellen en leesboeken voor jong en oud.

Schaatsen

Ten slotte kunt u, als het in de winter hard genoeg vriest, voor en achter de vakantiewoning het ijs op om te schaatsen.

Check hier de beschikbaarheid en tarieven van onze accommodaties